Rederij Stichtse Vecht & Stichting Paardenkamp

Een rondvaart over de vecht met aansluitend een bezoek aan Stichting Paardenkamp het nationale rusthuis voor oude paarden en pony’s.

Bij aankomst op de boot wordt u welkom geheten door de bemanning en volgt een 3 uur durende rondvaart over de Vecht. Tijdens de vaartocht wordt een bootlunch geserveerd. Na de rondvaart gaat u (of u gezelschap) met eigen vervoer ca.30 minuten rijden naar de Stichting Paardenkamp te Soest.

Op de boerderij “Vosseveld” van Stichting de Paardenkamp is van alles te beleven voor jong en oud. Veel ouders en grootouders met (klein) kinderen maken gebruik van ons arrangement, maar ook verenigingen, stichtingen, bedrijven en scholen..

Op het terrein van de boerderij draait alles om paarden. U kunt een rondleiding krijgen, een film over het ontstaan van de Paardenkamp en groepshuisvesting bekijken. De paarden een knuffel of iets lekkers brengen of een mooie wandeling maken rondom het terrein van de Stichting.
Op boerderij “Het Gagelgat” is veel te zien en te beleven over het boerenleven van vroeger. Naast het werk met paarden verteld een interactieve rondleiding u de verhalen van vroeger.


We varen  met de rondvaartboot, salonboot of partyschip over de vecht van Maarssen, richting Breukelen, Nieuwesluis naar Loenen aan de Vecht.

We passeren tijdens de rondvaart o.a. Geesberge, Leeuwenburg, Gansenhoef, Slangevegt en Kasteel Nyenrode, Kasteel Gunterstein, Vecht en Dam, Vecht en Hoff etc. etc.  De te passeren bezienswaardigheden worden tijdens de rondvaart door de kapitein toegelicht.

Bij mooi weer kunt u boven op het bovendek van de salonboot / rondvaartboot vertoeven en heeft u een nog beter uitzicht op het historisch landschap.
Er is tijdens de rondvaart natuurlijk volop de mogelijkheid om foto’s te nemen of te filmen.

Op onze rondvaartschepen is standaard de Hollandse scheepsbar aanwezig.

Let op!!!!
Consumpties aan de bar kunt u uitsluitend à contant betalen.     
Pinnen aan boord is niet mogelijk.